Ingredienser:
240 g vetemjöl [4 dl]
5 g bikarbonat [1 tsk]
3 g salt [1 tsk]
550 g banan, mosade, [ca 4]
120 g smör, rumstempererat
110 g farinsocker [1,5 dl]
110 g ägg [2 st]
60 g valnötter [1,5 dl]
Sätt ugnen på 170 grader.
Smörj en avlång sockerkaksform, 1,5 liter, med smör. Mjöla formens kanter lätt och täck botten med bakplåtspapper.
Sikta ned vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Mosa bananerna.
Vispa smör och farinsocker fluffigt i en annan bunke. Vispa ned 1 ägg i taget. Tillsätt de
mosade bananerna och de torra ingredienserna tillsammans med valnötterna. Rör ihop till en slät smet.
Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter. Prova med sticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan svalna i formen i 10 minuter. Vänd sedan ur kakan och låt den svalna på galler.