Bananfakta

Nästan alla människor vet att bananer är bra för hälsan. Enligt näringsexperter så innehåller bananer många näringsämnen, bland annat kalcium, fetter, mineraler, kalium, vitaminer, kolhydrater, proteiner med mera. Dessa är inte bara bra för din hälsa utan kan också vara bra ur ett skönhetsperspektiv!

Det finns många fördelar med bananer och jag tvivlar på att du har koll på alla. Här är vissa fördelar med bananer som du förmodligen inte trodde fanns:

1. Som en kraftkälla
Bananer kan brytas ned med lätthet, sockret som finns i frukten förvandlas snabbt till en stor energikälla. Denna energin kan sedan forslas ut till de arbetande musklerna och lindra tröttheten i musklerna.

2. För gravida kvinnor
Gravida kvinnor mår ofta illa, då kan det vara bra att äta en banan till mellanmål. Den innehåller en naturligt hög sockerhalt som kan upprätthålla blodsockernivån, vilket minskar känslan av illamående. Bananer rekommenderas även för gravida kvinnor eftersom det innehåller folsyra, som lätt kan tas upp av fostret genom livmodern.

3. Patienter med anemi
För anemidrabbade personer räcker det med två bananer per dag för att öka järnintaget markant, eftersom den innehåller mycket järn.

4. Tarm och buksjukdomar
Banan som blandas med mjölk kan serveras som en medicin mot tarmbesvär. Detta är möjligt på grund av att bananer är bra för matsmältningen.

5. Ansiktsbehandling
Bananmassa blandat med lite mjölk och honung som appliceras på ansiktet varje dag i 30-40 minuter kan göra underverk med din hy. Skölj av med kallt vatten och låt processen fortgå i 15 dagar för att se resultat.

6. Behandling av magsår
Bananer kan belägga väggarna i mage och tarmar, i form av att ett skikt av en anti-inflammatorisk funktion. Många forskare menar att bananer är ett effektivt livsmedel för människor som lider av magsår. Bananer innehåller mycket pektin som kan skydda magslemhinnan mot effekterna av magsyra.

7. Minska depression
Bananer innehåller tryptofanprotein, ett protein som kan omvandlas av kroppen till serotonin (glädjeämne), kan få folk att bli mer avslappnade och glada. Kalium i bananer kan även göra din puls stabilare.

Som ni ser, bananer har enormt många fördelar, allt från att bidra med energi till kroppen till att lindra depressioner.
Detta var bara några av alla fördelar med bananer.