Ingredienser:
Ingredienser: (6st scones)
2 st banan(er)
2 dl havregryn, glutenfria vid behov
1 dl havremjöl, gör gärna själv
1 dl mandelmjöl
3 msk linfrön (hela)
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
1 dl valnötter, grovt hackade
1 tsk kanel
1 krm salt
2 st ägg
1. Lägg havregrynen i en matberedare och kör maskinen i någon minut tills havregrynen har bildat ett mjöl. Eller använd en stavmixer.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Mosa bananerna med en stavmixer eller gaffel.
4. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke inklusive valnötterna.
5. Häll ner de torra ingredienserna i bunken med de mosade bananerna.
6. Knäck i äggen och rör runt.
7. Portionera ut smeten i sex lika stora delar.
8. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.
9. Servera gärna med smör, sylt och ost.
Tips, smeten kan bli olika lös beroende på hur stora bananerna är.
Tillsätt gärna lite mer mjöl om smeten känns lös.