Veganskt Bananbröd (10 pers.)

Veganskt bananbröd, helt fri från komjölk, gluten, vitt socker och ägg.
Ett roligare mellanmål då den både fungerar som en söt-kaka samtidigt som den är matig och mättande. Fungerar bra tillsammans med mustiga grytor och soppor, men är även ett roligare alternativ till frukostmackan.

Ingredienser:

  • 1 msk Linfrö
  • 3 msk Vatten
  • 3 st Mogna Bananer
  • 3 msk smält kokosolja
  • 0.5 tsk Äkta vaniljpulver
  • 0.5 dl Kokossocker
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 nypor Himalayasalt
  • 0.5 tsk Kanel
  • 1.25 dl Havremjölk
  • 2 dl Mandelmjöl
  • 2 dl Quinoamjöl/Havremjöl
  • 1 dl Tapioca
  • 2 dl Havregryn

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Låt linfröna och vattnet få svälla en stund tillsammans
  3. Mosa bananerna
  4. Häll i ”linfröägget” bland bananerna. Tillsätt den smälta kokosoljan och kokossockret.
  5. Blanda mjölen med havre, bakpulver, kanel och salt.
  6. Rör ihop mjölblandningen med bananerna. Häll sedan försiktigt över mjölken och rör om så att det blir en jämn smet.
  7. Häll sedan försiktigt över smeten till en brödform. Beroende på vad det är för material kan det vara bra att täcka den med ett bakplåtspapper för att lättare få upp den igen. 
  8. Låt stå i ugnen i ca 1 h. När den har en gyllene ton och känns stadig och är inte alltför kletig när du testar med provsticka, då kan du ta ut den. Annars låt den vara inne några minuter till 5-15 min. 
  9. Ta ut den ut ugnen och låt den svalna helt innan du skär upp den.

Källa: Må Bra Naturligt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.