Vegansk banankaka med nougatsås

Ingredienser:

  • 100 gram mjölkfritt margarin
  • 180 gram/3 dl vetemjöl
  • 225 gram/2,5 dl strösocker
  • 10 gram/2 tsk vaniljsocker
  • 10 gram/2 tsk bakpulver
  • 3 gram/0,5 tsk salt
  • 150 gram/1,5 dl växtbaserad dryck
  • 2 stycken normalstora, bruna bananer
  • Margarin och ströbröd till formen
  1. Ställ ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet på låg värme och dra sedan av från plattan
  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål och blanda i det smälta margarinet och drycken. Mosa bananerna och blanda dem i smeten
  4. Smöra och bröa en sockerkaksform som rymmer 1,2 liter (jag använder DEN HÄR) och grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt den svalna upp och ned och plocka sedan bort formen

Nougatsås

  • 1 dl växtbaserad Nutella
  • 1,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde
  1. Smält ihop Nutella och grädde på låg värme i en kastrull och häll över i en burk.
    Ringla såsen över kakan innan servering (det finns GOTT OM sås kvar att äta till kakan)

källa: fridasvegobak.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.