TV4 Talang 2020 – En superbanans resa

Det hela började med att jag fick ett e-mail från en kvinna vid namn Johanna Larsson från Freemantle den 2 oktober.
Hon jobbade med castingen till programmet Talang på TV4 och undrade om Bananhjälten skulle vara intresserad av att framföra något på deras Talang-scen.

Även följande text fanns i mailet
Vi spelar in vår audition på Stockholmsmässan den 17e och 19e oktober så det är snabba puckar om du är intresserad. Vill du få mer information för att fatta ett beslut så kan du såklart få det också.

Jag trodde först att detta var ett skämt, men det var det inte.
Men hon hade tydligen snubblat in på denna sidan (bananklubben.se) och tänkte att det kunde vara superkul att ha med ett nummer med banantema.

Inspelningen var redan i Oktober som sagt så jag fick denna förfrågan med ganska kort varsel.

Jag skrev som det var att jag inte hade någon scenvana eller erfarenhet av att medverka i TV. Och jag hade heller ingen aning om vad jag skulle ställa upp med.

Då fick jag som förslag att jag kanske skulle försöka att slå något rekord med bananer och så blev det bestämt.

Jag skulle alltså försöka att slå världsrekordet i att äta flest bananer på tid.
Nog för att bananer är goda och innehåller många nyttigheter, men jag hade aldrig testat på detta tidigare.

Eftersom att jag även var lite ostabil och gick med krycka, så frågade jag min arbetskamrat om han kunde tänka dig att ställa upp som min assistent.

Vi funderade på flera olika dräkter till ”assistenten” och vi bestämde oss till slut för en apdräkt. En apa skulle alltså assistera Bananhjälten på scen.

Jag hade valt ”Banankontakt” med Electric Banana Band som bakgrundsmusik och produktionen hade ställt fram 2 stolar och ett litet bord mitt på scenen.

Sen var det dags för mig att stapla mig fram till markeringen i golvet, framför juryn. Redan när jag hade kommit ut max 1 meter från sidoingången, började publiken att heja och klappa händerna som galningar. Jag var inte alls beredd på detta men det gav mig en skön och positiv känsla.

Ljudkillarna hade satt på mig ett headset under masken med en liten mikrofon som satt nära munnen. Även detta var nytt för mig.

När jag hade tagit mig fram till markeringen var det dags att presentera sig och prata några ord med juryn. Det var då jag hörde mig själv i den lilla micken för första gången.
Jag blev lite skrämd av att höra min röst så högt på detta sättet och det orsakade också lite extra nervositet.

Det gick som det gick, men jag vill ändå vara ärlig med att säga att jag hade precis innan scenframträdandet käkat runt 5 bananer backstage under olika filmade intervjuer och annat. Resultatet av det plus nervositeten som satte ganska stora käppar i hjulet för mig.

Det kändes som att jag hade ett vakuum eller en luftbubbla som bromsade mig för att svälja ner bananerna så fort som jag ville. Jag pressade hårdare och hårdare och svalde så snabbt jag bara kunde, men det var förgäves.
Bakgrundsmusiken slutade och jag hade misslyckats.

Säsong 10, avsnitt 2

En trött Bananhjälte i civila kläder på väg hem med chiquita-väskan och den gula kryckan.

Länkar:
https://www.tv4.se/talang
https://www.tv4play.se/program/talang
https://www.instagram.com/tv4talang/
https://www.youtube.com/channel/UC8Nr0Vq0lRo5299y_G–XOA
https://www.tiktok.com/@tv4talang

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.