Sju största myterna om bananer

1. Bananer är fettbildande
Bananer har inget fett, kolesterol eller natrium – de är 100 kalorier med energi per banan. Bananer är laddade med vitaminer, mineraler och näringsämnen som är bra för dig, inklusive vitamin B6, mangan, C-vitamin, kalium och fiber.
Det hela serveras i ett bekvämt krökt gult paket som kan hjälpa dig igenom dagen och tillfredsställa ditt sötsug.

2. Det finns bara en typ av banan
Det finns mer än 1 000 olika bananer!

3. Du kommer oundvikligen att halka på bananskal
Denna roliga metafor fick sin popularitet från slapstick-komedin redan i början av 1900-talet. På den tiden var bananer oerhört populära, och historien berättar att människor brukade slänga sina bananskal på gatorna och trottoarerna. Bananskalen började såklart att förmultna och bli lite glatta.
Även om trottoarer fulla av ruttna bananskal kan utgöra en liten fara för fotgängare är det troligtvis inte så farligt att trampa på ett bananskal.

4. Bananer är bäst i söta rätter
Nej, bananer smakar också bra i salta rätter. Det finns många fantastiska bananrecept att prova på.

5. Bananer är inte bra för
Bananer är ett helt naturligt, fettfritt mellanmål med verkliga hälsofördelar. I själva verket kan de faktiskt hjälpa till att sänka blodtrycket. Det beror på att de är laddade med kalium, något som läkarna säger hjälper till att kontrollera blodtrycket genom att minska effekterna av natrium.

6. Det är svårt att odla bananer
Bananer är faktiskt ganska lätta att odla, men de kräver varma väderförhållanden och måttligt regn. Bananen är härstammar från Sydostasien, men finns nu också i Centralamerika, Sydamerika och Karibien.

7. Bananer är bara inte så populära
Bananer är världens mest populära frukt! Faktum är att 100 miljarder bananer äts per år över hela världen, med Uganda som konsumerar mest bananer per person än något annat land i världen.

Kommer du ihåg när mamma sa till dig ”tror inte på allt du läser”?
Det är så myter kommer till. Och ibland måste man skala av ett lager för att komma till sanningen. Precis som när du äter en banan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.