Sju skönhetstips med banan

Bananer härstammar från det blommande örtsläktet Musa och frukterna definieras som bär men vi känner väl den mest som en frukt –  Ett örtfruktbär!!!

Bananer tror man är den mest konsumerade frukten i världen. Det kan man tänka då den är så praktiskt förpackad, lätt att ta med och full av näringsämnen och kostfiber.
Även förpackningen -skalet-  har egenskaper som kan komma till användning.

Det här är en skönhetfrukt för både insidan och utsidan.
Men…glöm inte….köp ekologiska och rättvisemärkta.

Tandblekning
Massera tänderna med bananskalet i några minuter och skölj av! Gör det 1-2 gånger om dagen så ska ni se en ljusare effekt på tänderna.

Hudblekning
Banan har samma uppljusande effekt på huden också, så vill man få en vacker blek vinterhy á la Dita von Teese kan man massera ansiktet med bananskal och sedan skölja av!

Ansiktsmask
Bananen har en renande effekt mot acne och kan även lindra andra hudinflammationer. Dessutom lär den kunna motverka rynkor och öka fukten i huden. Gör en slät bananpure och blandad med lite honung. Låt purén mörkna och rengör ditt ansikte noggrant innan du applicerar krämen och låt verka upp till 30 min. Tvättar av den med ljummet vatten.

Mjukgörare
Banan är väldigt mjukgörande för huden också så passar perfekt att ta den där övermogna bananen med bananskal, mosa och ha som ansiktsmask, 10-15 minuter, skölj av!

Hårinpackning
En mosad banan blandad med lite olja t.ex. mandelolja, ska vara bra för torrt hår. Massera in i håret och låt verka 15 min.
Tvätta ur med ett milt schampo.

Vårtmedel och stickor
Gnugga en bit bananskal mot vårtor varje kväll under ett tag och vårtan ska snart lossna och falla av. Man ska även kunna häfta fast en bit bananskal om man fått en sticka i huden och låta det verka så ska stickan snart krypa ut.

För ögonen
Alla har vi väl provat gurka för ögonen? Testa bananskal istället!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.