Rulltårta med banan

Ingredienser:
15 stycken

  • 4 st äggulor
  • 4 st äggvitor
  • 100 g socker
  • 5 msk vetemjöl
  • halv tsk bakpulver

Fyllning:

  • 1 st vaniljpudding pulver (40g)
  • 400 ml mjölk
  • 150 g smör
  • 100 g florsocker
  • 2-3 st bananer

Garnering:

  • 3 st äggvitor
  • 6 msk socker

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 150°C. Täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop äggulorna med 50 gr socker med elvisp i en separat bunke. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det och vispa försiktigt till en jämn smet. Vispa ihop äggvitorna med 50 gr socker till ett hårt skum med elvisp i en bunke. Vänd ner det i äggsmeten och rör smeten slät. Bred ut smeten jämnt över bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter.
  3. Rulla ihop kakan i en fuktig handduk så den svalnar.
  4. Värm mjölk i en kastrull tillsammans med vaniljpudding. Låt koka upp och rör hela tiden. När smeten tjocknar så är det klart. Låt kallna i kylskåpet i 30-40 min.
  5. Vispa smör och socker med elvisp på låg hastighet. Tillsätt puddingen och vispa tills krämen är fluffig, ca 3-4 minuter.
  6. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Bred fyllningen på kakan. Placera bananerna ovanpå, längs den längre sidan och rulla ihop den.
  7. Vispa äggvitorna med socker med elvisp i en bunke till hårt skum över vattenbad. Bred marängen över rulltårtan och dekorera med bananbitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.