Premiär framflyttad på grund av coronavirus

Illumination Mac Guff i Paris kan inte slutföra ”Minioner” -uppföljaren på grund av oundvikliga störningar i arbetsflödet.

Produktionsbolaget Universal är först ut med att skjuta upp premiären av en film på grund av den globala pandemin.
Detta beror på att Mac Guffd animeringsstudio i Paris inte har kunnat att slutföra filmen.

”På grund av svårighetsgraden av situationen i Frankrike stänger vi tillfälligt vår Illumination Mac Guff-studio i Paris,” sade Illumination-vd Chris Meledandri i ett uttalande.

”Med detta beslut följer vi den franska regeringens riktlinjer och gör allt för att bromsa viruset när vi tar hand om våra konstnärer och deras familjer,” tillade han.
”Det betyder att vi inte kommer att kunna avsluta Minioner: Berättelsen om Gru i tid för våra planerade globala släpp i slutet av juni och början av juli. Medan vi alla kämpar med enorm kris, måste vi framför allt tänka på våra anställdas säkerhet.
Vi ser fram emot att hitta ett nytt släppdatum för Minioner: Berättelsen om Gru .”

Medan produktionsförseningar och avstängningar av studios har tvingat branschen att utveckla och testa fjärrteknologi i en aldrig tidigare skådad skala, har animationsstudior det enklare än live-actionstudior med alla CG-arbetsflöden (även om efterproduktion är mer problematisk med redigering, ljud etc).
Detta är dock en nackdel för Mac Guff-studion.
Enligt en branschinsider beror detta på att den franska studion för närvarande inte utrustad för att arbeta på distans just nu. Det betyder att de saknar resurser för att hantera effektiv och säker fjärråtkomst, vilket är viktigt för att slutföra filmen utan dröjsmål och störningar.

Mike Chambers, producent av visuella effekter (Christopher Nolans ”Tenet”) och ordförande för Visual Effects Society (VES), tilllade dock att alla projekt påverkas av att man måste arbeta på distans.

”Ärligt talat, var som helst där man måste jobba på distans kommer det utan tvekan att påverka effektiviteten i att arbeta,” sade han.
”För det finns verkligen inget som kan mäta sig med att kunna gå runt och prata med alla designers om deras arbete.
Så fort det blir ett konferenssamtal/videokonferens-grej, är det inte samma sak.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.