Nice cream bowl med banan, nötter och jordgubbar

Tänk att frysta mixade bananer kan vara så gott!
Här har jag mixat dem ihop med några jordgubbar. Resultatet blir en krämig, nyttig glass. Ingen sötning är egentligen nödvändig, men lite vanilj är gott att ha i.

”Nice cream”, som det kallas, passar både som frukost, mellanmål och till efterrätt. Toppa med det du gillar – nötter eller frön är gott för att få lite crunch.

Tips! Kom ihåg att bananerna måste vara frysta för att man ska kunna få till glasskonsistensen.
Så nästa gång du har lite bananer över, skiva upp dem och lägg i påsar i frysen för att alltid ha ett gäng redo!

1 portion
Tid: 10 minuter + frystid

Ingredienser 
1 stor banan skuren i bitar, fryst
Några frysta jordgubbar
En skvätt mjölk av valfri sort
1 krm vaniljpulver

Topping
Skivad banan
Grovt hackade nötter
Frystorkade jordgubbar

Gör så här
1. Ta fram bananerna och jordgubbarna. Låt dem tina ett par minuter.
2. Mixa bananer och jordgubbar med en liten skvätt mjölk i en matberedare eller blender, till en krämig glasskonsistens. Smaksätt med lite vaniljpulver.
3. Häll upp i en skål och toppa med några bananskivor, hackade nötter och frystorkade jordgubbar. Ät direkt!

Från Ylvas bakverkstad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.