Muffins med banan och jordnötter

Snabba glutenfria muffins utan vanligt socker. Gjorda på mogna bananer och jordnötssmör, sötade med honung och toppade med mörk choklad.

För den som inte tål mjölk – använd mjölkfri choklad och smörj muffinsplåten med kokosolja.
Vill du dessutom ha dina muffins helt sockerfria – använd sockerfri choklad. Och kom ihåg att använda riktigt mogna bananer till dessa muffins!

30 st små
Tid: 25 minuter

Ingredienser
2 st bananer, mogna
350 g jordnötssmör
2 st stora ägg
1 tsk äkta vaniljpulver
2 msk honung
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl mörka chokladknappar eller grovt hackad choklad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Mixa alla ingredienser, utom choklad, i blender eller med mixerstav.
3. Blanda ner 1.5 dl chokladknappar i smeten.
4. Fördela ut smeten i en välsmord muffinsplåt, eller i stabila muffinsformar. Det blir ca 30 st små eller
15 st normalstora muffins. Toppa med resterande choklad.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 minuter beroende på storlek.

Välj själv om du vill göra muffinsen direkt i en smord muffinsplåt eller i muffinsformar. 
Använd stabila formar, ställ de gärna i muffinsplåt ändå för lite extra stöd.
Har du ingen muffinsplåt – använd gärna dubbla formar!

källa: ylvasbakverkstad.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.