Kladdig banankladdkaka

Du behöver:

  • 150 gramsmör
  • 2 stägg
  • 3 dlströsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 4 mskkakao
  • 1.5 dlvetemjöl
  • 2 stmogna bananer

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och kakao. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet.
  4. Rör i det smälta smöret så att det inte blir för fast.
  5. Grovhacka bananerna och blanda ner dem.
  6. Häll smeten i en smord rund form.
  7. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 20-25 minuter.
  8. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i rumstemperatur. Förvara den därefter i kylen tills servering eller ät direkt. Den blir ännu godare efter ett par dagar i kylen och håller sig där i åtminstone en vecka. Man kan också frysa kakan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.