Kladdig banankladdkaka
Du behöver:
- 150 gramsmör
- 2 stägg
- 3 dlströsocker
- 2 tskvaniljsocker
- 4 mskkakao
- 1.5 dlvetemjöl
- 2 stmogna bananer
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och kakao. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet.
- Rör i det smälta smöret så att det inte blir för fast.
- Grovhacka bananerna och blanda ner dem.
- Häll smeten i en smord rund form.
- Grädda mitt i ugnen i 175°C i 20-25 minuter.
- Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i rumstemperatur. Förvara den därefter i kylen tills servering eller ät direkt. Den blir ännu godare efter ett par dagar i kylen och håller sig där i åtminstone en vecka. Man kan också frysa kakan.