Havre- och bananbollar

De här bollarna är ett perfekt sätt att göra för att ta vara på bananer som börjar bli lite för bruna. Är från en norsk sida som heter Spis opp maten, som är Norges främsta maträddare!
Funkar som mellis, eller som en god ”turkaka”, eller att bara mumsa på till frukost.
Hur som helst: släng inte dina bruna bananer!

Ingredienser: (ca 8 bollar)

  • 2 st bruna bananer
  • 2.5 dl havregryn
  • 1 näve russin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 msk kokos, riven

Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.
Mosa bananerna och blanda i de andra ingredienserna.
Klicka ut i små bollar på en plåt och grädda i ugnen i ca 10 min.

källa: undertian.com, spisoppmaten.no

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.