Greenfood utmanar med egna varumärket Daily Greens

Livsmedelskoncernen Greenfood utmanar på den svenska frukt- och grönsaksmarknaden genom att lansera ett nytt varumärke i bananhyllan. Nya ekologiska bananer från Ecuador som odlats med hänsyn till människa och miljö. 
– Det är jättestort att ett nytt varumärke tar plats på den svenska bananmarknaden. Bananen är en storsäljare i dagligvaruhandeln och står för ungefär en procent av omsättning i en butik och tio procent av omsättningen i fruktavdelningen, säger Magnus Falk, marknadschef för Daily Greens.

1909 importerades de första bananerna till Göteborgs hamn, då var sändningen helt svartfrusen och bara några få bananer gick att sälja. Nu har frukten ätits i över 100 år och bananen är idag en av de populäraste frukterna i Sverige.

Eftersom bananen är en så populär produkt och köps av så många, fyller den även en viktig roll som budbärare och skyltfönster för varumärket Daily Greens. Bananen ska hjälpa Greenfood öka Daily Greens varumärkeskännedom inom dagligvaruhandeln och hos konsumenter.

– Ekobananerna håller väldigt hög kvalité och är en hjälteprodukt i fruktdisken, de kommer vara en viktig avsändaren för vårt varumärke Daily Greens. Det finns ingen annan frukt som når så brett ut i svenska hem, Magnus Falk, marknadschef på Daily Greens.

Daily Greens sortiment består av smakfulla frukter, grönsaker, bär och kryddor som ska inspirera till ett grönare vardagsliv. Daily Greens bananer är ekologiska, söta och goda, odlade och skördade i bland annat Ecuador.

– Intresset för ekologiska bananer är särskilt stort bland konsumenter och efterfrågan fortsätter att öka. Därför känns det extra roligt att vi kan utmana i fruktdisken med ett nytt varumärke bestående av schyssta bananer som tar hänsyn till natur och människor, säger Magnus Falk.

Daily Greens ekologiska bananer samarbetar med Operation Smile. Varje såld banan till ett bidrag som hjälper organisationen driva sina kliniker. Operation Smile har under sina verksamma år genomfört hundratusentals läpp-käk och gomspaltoperationer.

Länkar:
https://www.greenfood.se/varumarken/daily-greens
https://operationsmile.se