Glutenfria bananscones

Upptäck bananscones! Supergoda och en riktig höjdare till frukosten.
Blir som godast med smör och sylt till. Receptet räcker till 6 stycken scones. Tips, smeten kan bli olika lös beroende på hur stora bananerna är.
Tillsätt gärna lite mer mjöl om smeten känns lös.

Ingredienser:

  • 2 st banan(er)
  • 2 dl havregryn, glutenfria vid behov
  • 1 dl havremjöl, gör gärna själv
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 msk linfrön, hela
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 dl valnötter, grovt hackade
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 2 st ägg


Gör såhär:

Havremjöl

  • 1. Lägg havregrynen i en matberedare och kör maskinen i någon minut tills havregrynen har bildat ett mjöl. Eller använd en stavmixer.

Scones

  • 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  • 2. Mosa bananerna med en stavmixer eller gaffel.
  • 3. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke inklusive valnötterna.
  • 4. Häll ner de torra ingredienserna i bunken med de mosade bananerna.
  • 5. Knäck i äggen och rör runt.
  • 6. Portionera ut smeten i sex lika stora delar.
  • 7. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.
  • 8. Servera gärna med smör, sylt och ost.


Källa: Tasteline

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.