Frysta bananbitar med jordnötssmör doppade i mörk choklad

Att mixa frysta bananer till glass är en riktig succé-efterrätt – men den får stark konkurrens av de här bananbitarna som du, i stället för att mixa, fyller med jordnötnötssmör och doppar i mörk choklad. Välj ett smör som endast innehåller nötter och eventuellt lite salt. Förutom jordnötssmör går det utmärkt att välja ett smör gjort av till exempel mandel eller hasselnötter.

Du behöver:

1 banan
2 msk jordnötssmör (eller annat) nötsmör
50 gram smält mörk choklad

Gör så här:

1. Skiva bananen och bred en klick jordnötssmör mellan två skivor.

2. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad eller i mikron.

3. Doppa banan- och jordnötsbitarna i mörk choklad och ställ in i frysen cirka 20 minuter tills chokladen stelnat och bananen blivit fryst.

4. Ta fram precis innan servering då de smälter snabbt. Njut!

Foto: & Recept: Anja Forsnor/Metro Mode

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.