Electric Banana Band till Gullbrannafestivalen

Legendariska djungelpopbandet Electric Banana Band med bland andra Lasse Åberg och Janne Schaffer gör en överraskande spelning på sommarens upplaga av Gullbrannafestivalen.

Det kan tyckas som en udda bokning för en kristen musikfestival, men faktum är att Electric Banana Band har en popularitet som sträcker sig över alla gränser. Gruppen bildades som ett studioband när SVT bestämt sig för att spela in en ny omgång av barnprogramssuccén ”Trazan Apansson”. Programmen hade sänts 1976–1978 men när de skulle sändas i repris visade det sig att masterbanden till första säsongen av misstag raderats. Janne Schaffer fanns med i originaluppsättningen som figuren ”Zebran”.

Bandet har gett ut tre plattor med stora hitlåtar som ”Svampen”, ”Banankontakt” och ”Min piraja Maja”

Fredag den 5 juli (ca 20.30) möter Electric Banana Band publiken i GF:s stora konserthall Skeppet. Det kan bli rekordpublik, dels med tanke på den profil som familjefestival som GF byggt upp genom åren, men också med tanke på att detta mycket väl kan vara bandets sista spelning. Frontfiguren Lasse ”Trazan” Åberg fyller trots allt 79 år i år.

På sociala medier fylls kommentarsfälten av hejarop. ”All time high”, ”Det bästa som hänt GF”, ”Magisk bokning”, lyder några av omdömena på Gullbrannafestivalens Instagramkonto.

”Detta blir så löjligt kul”, skriver lovsångsprofilen Mattias Martinson i samma flöde.


Källa: Dagen.se
Länk till Gullbrannafestivalen

Ett svar på ”Electric Banana Band till Gullbrannafestivalen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.