Banoffee-paj

Sötsak omöjlig att motstå för banan- och kolasåsälskare.

Ca 8 portioner.
Tillagningstid: 20 min + 20 min att stelna

Ingredienser:

  • 14 digestivekex (ca 2/3 paket)
  • 100 g smör
  • 1 burk karamelliserad mjölk (ca 400 g)
  • 3 bananer
  • 3 dl vispgrädde
  • Rostade hasselnötter (eller Twix) och kakao att garnera tårtan med.

Gör såhär:

  1. Mixa kexen i en matberedare eller krossa i mortel till ett smul.
  2. Smält smöret och blanda med kaksmulorna. Tryck ut i botten på en form med löstagbara kanter med en diameter på 22 cm.
    Låt bottnen stå i kylen att stelna ca 20 min.
  3. Bred ut karamelliserad mjölk över hela bottnen och lägg skivade bananer ovanpå.
  4. Vispa grädden fluffig och bred ut på kakan.
  5. Toppa med hackade nötter eller Twix och pudra över lite kakao vid servering.

Källa: Coop.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.