Bananmums

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Vegansk. Även enkel att variera mjölet utifrån vad som tåls.

Med inspiration ur kärleksmums, ett för övrigt väldigt populärt recept, kommer denna banan- & chokladsmakande mjuka kaka.
Perfekt att ta till när man har lite övermogna bananer till övers.

Du behöver:

Kakan

  • 2-3 mogna bananer, ca 2-2,5dl mosade
  • 1/2 dl neutral olja eller smält margarin
  • 2,5 dl mjöl (ex 2dl majsmjöl eller hirsmjöl + 1/2 dl kokosmjöl)
  • 1 dl kakaopulver
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 krm salt
  • 2,5 dl kokosmjölk

Topping (man kan förstås bre på med annan glasyr/topping också -ex. originalet från kärleksmums eller en choklad”smör”kräm)

  • 200g violifes spread eller en sats av den hemmagjorda varianten på färskost enligt recept HÄR
  • 1,5-2 dl florsocker
  • 3-4 msk kakaopulver
  • 1/2 dl kokosmjölk (garants asiatiska)

Gör så här:

  1. Mosa bananen och blanda med socker, olja och kokosmjölk
  2. Tillsätt alla torra ingredienser och rör till en homogen smet
  3. Bred ut på bakplåtsklädd form, ca 25×30 cm i storlek
  4. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter
  5. Ta ut och låt svalna helt
  6. Till toppingen, blanda samtliga ingredienser och bred ut på kakan
  7. Låt gärna kakan stelna i kylen någon timme men går även att servera direkt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.