Banankampanj gav pengar till kollo

Kollo för morgondagens barnbarn – det är förhoppningen när den lokala Icabutiken samlar in pengar till Barnens ö tillsammans med butiker runtom i länet.

På två månader sålde Ica nära Skarpnäck 5036 kilo bananer. I vanliga fall hade det kanske inte varit något särskilt – men just den här gången innebär det 5036 kronor som skänks till kolloverksamheten Barnens ö.

– Jag brinner verkligen för det här. Vi gör mycket för Skarpnäck, men det här är också viktigt för stadsdelen, säger Danny Lundblad, Ica-handlare.

Om det skedde en ökning i bananförsäljningen under är dock inte klart. Som en del i ett större samarbete har de tillsammans med ett 15-tal andra Icabutiker samlat in pengar till Barnens ö. För varje kilo banan de sålde skänkte de en krona till stiftelsen Barnens ö och kampanjen pågick mellan 10 april–16 juni. De insamlade pengarna kommer bland annat att bidra till underhåll av de fasta byggnaderna på ön.

– Kollo är viktigt för barnen och för integration och vi ser att det är viktigt på sikt. Barnen till de unga som växer upp i dag i Skarpnäck ska också kunna åka på kollo… Jag tror att kolloverksamhet kommer att växa och bli viktigare, men då måste det också finnas resurser.

Tidigare har butiken bidragit med 15 000 kronor och Ica har hjälpt till att rensa ön efter stormen Alfridas framfart. Det finns planer om fortsatta samarbeten för Barnens ö, men de är än så länge hemliga.

– Det här är ett långsiktigt samarbete som vi vill man, men för att det ska växa på sikt så vill vi ha med oss våra kunder.

Källa: StockholmDirekt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.