Banankaka (glutenfri)

Saftig och god, glutenfri banankaka som man kan göra på bananer som blivit bruna.

Ingredienser:

  • 2 mogna bananer
  • 0,75-1,5 dl socker (god även med mindre mängd socker)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 4 msk mjölk
  • 100g smält smör
  • 2,5 dl glutenfritt mjöl (har testat med både Finax och Semper)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mosa bananerna
  3. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en separat skål.
  4. Rör i ingredienserna i ovan nämnd ordning med mjölblandningen sist.
  5. Häll i smeten i en avlång smord och bröad form.
  6. In i ugnen i ca 40 minuter
  7. Låt kakan svalna en stund i formen innan du tar ut den.
  8. Avnjut som den är eller som dessert med en klick vaniljvisp. Håller sig saftig 2-3 dagar.


Källa: Susanne utan gluten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.