Även bruna bananer kan vara mycket bra för hälsan

Bananer är tropiska frukter som numer äts i nästan alla länder i världen, precis som äpplen eller apelsiner, är bananer verkligen en källa till välbefinnande. Vanligtvis när du köper dem på marknaden tenderar du att välja de med starka färger, från starkt gul till intensivt grön.

När de väl har tagits hem mognar de ganska snabbt och skalet täcks av mörka fläckar. En väl mogen banan kanske inte är så attraktiv ur en estetisk synvinkel, men är utmärkt för hälsan.

Många människor, särskilt barn, gillar inte att äta bananer när de börjar förlora sin karakteristiska färg. Det svarta eller brunaktiga skalet är förknippat med mat som blivit dålig, men istället är bananerna i detta tillstånd ännu mer värdefulla för kroppen.

Ju mer frukten är fläckig, desto mer TNF innehåller den. Detta ämne är ett kraftfullt hjälpmedel för att bekämpa spridningen av cancerceller och stimulerar i praktiken det naturliga immunförsvaret genom att påskynda läkningsprocesserna vid infektioner eller inflammation.

Som om detta inte var tillräckligt, bör vi komma ihåg att bananer inte bara är rika på vitaminer, utan också på sackaros och fruktos, naturliga, orraffinerade sockerarter. Att äta bananer regelbundet kan hålla blodtrycket under kontroll, vilket minskar förekomsten av hjärt-kärlsjukdomar (stroke och hjärtattack).

Det höga fiberinnhållet gör dem utmärkta vid överskott av magsyra och gastroesofageal refluxsjukdom. Bananer är också en källa till kalium och näringsämnen för dem som utövar sport, ett verkligt koncentrat av energi som förhindrar kramper och främjar muskelfunktionen. Slutligen är de rika på tryptofan, en serotonin-stimulant, så de är bra för humöret och motverkar depression.

Eftersom det är en frukt som är rik på kolhydrater är det självklart nödvändigt att begränsa intaget. Kort sagt, ett naturligt livsmedel som, även om den är fläckig, verkligen är en dyrbar allierad för vårt välbefinnande, som aldrig bör underskattas.

Informationen i denna artikel är av allmän karaktär och har ett rent informativt syfte. För ytterligare information om sjukdomar och åtgärder för att motverka dem är det alltid lämpligt att rådfråga en läkare.