Bananmuffins (ca 12 st) | Bananklubben - klubben för alla åldrar

Ingredienser

2 bananer, mogna
3 ägg
2 dl kokossocker
2 dl mandelmjöl
2 dl glutenfri mjölmix (färdigköpt, eller enligt recept nedan)
1 tsk bikarbonat
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
1 dl olja, till exempel rapsolja
12 bananchips
2 msk riven kokos

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg stora pappersformar i en muffinsplåt. Har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga.
Skala och mosa bananerna.
Vispa upp ägg och kokossocker i en separat skål. Vispa tills det blir fluffigt.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Vispa ner oljan och de torra ingredienserna i äggsmeten. Rör i de mosade bananerna.
Häll upp smeten i formarna, häll inte ända upp till kanten lämna cirka ½ centimeter.
Lägg på ett bananchips på varje muffins och strö över lite kokos.
Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

Glutenfri mjölmix
7 dl rismjöl
5 dl bovetemjöl
2 dl majsmjöl
2 dl potatismjöl