Bananfudge | Bananklubben - klubben för alla åldrar

Ingredienser

100 g skumbananer
2 dl grädde
4 dl strösocker
100 g smör
300 g blockchoklad, (ljus eller mörk)

Innan du börjar att koka ihop smeten, klipp skumbananerna i små bitar (100 gr skumbananer = ca. 23 st ) och hacka chokladen så det är klart i två skålar.
2. Blanda allt utom chokladen i en kastrull. Sjud i ca. 10 minuter, låt svalna i ca. 2 minuter innan du tillsätter chokladen.
3. Rör ner chokladen och rör om tills den har smält.
4. Häll ut smeten på en plåt ca. 20x30 cm med bakplåtspapper på. Skär/bryt i bitar när det har stelnat. Mumsfillibabba!
5. TIPS! Jag kokade en hel sats och delade den sedan i två kastruller, mätade i ett liters mått,det blev ca. 3 dl i varje. Blandade ljus choklad i den ena och mörk choklad i den andra.