Mjuka banankolor | Bananklubben - klubben för alla åldrar

Ingredienser

1,5 kg Övermogen banan

Skala bananerna och mmixa dem till en slät bananpuré
Koka upp bananpurén i en tjockbottnad kastrull på låg värme.
Låt sjuda på låg värme och rör ofta (minst varje minut)
Använd något platt att röra med som du lätt kan skrapa botten med.
Efter ett tag börjar massan att sluta skvätta, då kan du höja värmen något.
Fortsätt att sjuda och röra tills att bananmassan har kokat ned och blivit seg i konsistensen.
Den ska bli riktigt tjock och seg. När du tror att den är färdig, koka lite till.
Det krävs att du rör och skrapar botten av kastrullen rejält på slutet medan kolamassan fortsätter att koka ned och sega till sig.
Hela processen tar ca 60 minuter.
Färgen på den färdiga kolan kan också variera beroende på hur mogen bananen är och hur den oxiderar och karamelliseras. Ju längre du hettar upp den, desto mörkare blir den.
Platta ut massan mellan bakplåtspapper så att den är ca 2 mm tjock.
Kyl ca 30-40 min
Klipp banankolan i fina, avlånga godisbitar. Låt pappret sitta kvar så har du en naturlig förpackning. Observera att banankolan kommer att vara mjuk i konsistensen.
Bjud och njut!

SMAKSÄTT DIN BANANKOLA
Banankolorna är väldigt goda naturella eftersom de har en söt karamellig smak i sig själva. Vill du ändå variera dig rekommenderar jag nedanstående smaksättningar

Vaniljpulver
Kakao
Lakritspulver
Kanel
Kardemumma